Парламентът не е безучастен по темата със СРС-тата. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева по повод разпространените записи между шефа на Митниците Ваньо Танов с депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Искра Фидосова.

Тя обаче призова да се изчакат резултатите от проверките на компетентните органи.

В понеделник от РЗС показаха написани диалози между Танов и депутатките от ГЕРБ Менда Стоянова и Искра Фидосова с обещанието, че самите аудиозаписи ще бъдат пуснати в края на седмицата.

От тях става ясно, че народните представители са лобирали за митнически назначения на свои хора, но шефът на Митниците беше категоричен, че разпространеният разговор с Менда Стоянова е пълен монтаж.

„От вчера г-н Танов опровергава, казва, че това са монтажи. Аз не съм разследващ орган и нямам компетентността на прокуратурата и би било несериозно аз да давам оценки”, коментира Цачева.

Още по темата

„Нека компетентните органи се произнесат по законов ред ли са направени записите, съществуват ли те във вида, в който са разпространени“, обясни още председателят на парламента.

По думите й трябва да се изчака и проверката на Народното събрание да си каже думата.

„Имаме постоянно действаща комисия, контролираща СРС-тата, която тази седмица ще заседава, така че парламентът не е безучастен по темата“, допълни Цачева. 
    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase