Снимка: БГНЕС

Наличието на агенти на бившата служба Държавна сигурност в посланическия корпус не създава проблеми на България, коментира във Враца президентът Георги Първанов.

Още по темата
"Aз наистина се учудвам от двойния морал, защото има поне десет дипломати от този списък, които са изпратени от правителството на г-н Борисов.

Има поне седем-осем души, които бяха обявени и стояха цяла година, те се знаеха и публично и за тях не беше поставен въпросът. Т.е. поне половината от списъка на действащите сега дипломати е била известна. Какво се случи сега, та имаме такава драма", каза държавният глава, цитиран от Дарик радио.

"Не малка част от тях изнесоха като своеобразни шерпи подготовката за членството ни в ЕС и НАТО", напомни още веднъж президентът.

"Очевидно е, че има проблеми в управлението, и ще трябва да се търси начин "да се разлаят кучетата", изтъкна още той.

Първанов обяви още, че в момента вижда поне три-четири алтернативи на сегашното управление както отляво, така и отдясно.

Той уточни, че включва в това число и от досегашните приятели и крепители на кабинета, които вече са негови опоненти, "някои дори много остри".

Първанов беше във Враца за участие в първата от поредицата срещи на гражданско движение АБВ за обсъждане и създаване на програми за развитие на отделните региони в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase