Бурните страсти в парламента продължават. 

Депутатите решиха да заседават по Изборния кодекс до 24:00 часа днес. Предложението направи заместник-председателят на ГЕРБ Тодор Георгиев.

"Смятам едно такова предложение за неразумно и противоречащо на здравния разум”, посочи червеният Михаил Миков.  Според него няма никаква нормална необходимост за това, освен политически инат.

"Колегите от опозицията имат достатъчно политическа отговорност пред тези, които са ги изпратили, за да устоят на ината на управляващите”, увери Миков.

Янаки Стоилов пък заяви, че депутатите все пак са хора и трябва да имат нормална пауза от поне 12 часа между заседанията.

Мая Манолова се изказа най-колоритно. Тя изтъкна, че след като така или иначе ще се заседава няколко дни без прекъсване, може да се кандидатства за рекордите на Гинес.

"Така или иначе творим безумия, нека поне те да бъдат оценени по достойнство от световната общественост", зави Манолова.

След като решиха да работят до полунощ, депутатите приеха и друг спорен текст в Изборния кодекс  -член 3, отново с гласовете на ГЕРБ и Атака.

Още по темата

В местните избори право да избират общински съветници и кметове ще имат български граждани, които през последните 12 месеца са живели в съответното населено място.

Впечатление направи, че един депутат от ПГ на ГЕРБ е гласувал против, но не се знае кой.

В знак на протест ПГ на ДПС напусна пленарната зала.

В коментар Лютви Местан заяви, че за 20 години от своето съществуване ДПС се е доказала като партия на активното участие.

„Ние не можем да бъдем партия на съучастието, когато едно конюктурно мнозинство погазва конституционни права на гражданите.

Какво ни казвате с последния си вот – че е възможно български гражданин, който в последните години не е живял в страната, реализирал навън потенциала си, бил е вицепрезидент на Световната банка, може да бъде вицепремиер и парламентът да го избере.

Но не може български гражданин, който един ден, който преди тези дванадесет месеца е живял в друго населено място да не може да избира кмет – това е престъпно решение. Ние смятаме, че член 3 и 4 отровиха с противоконституционен катран целия Изборен кодекс”,  заяви Местан.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase