Снимка: Булфото

Депутатът от "Коалиция за България" Румен Петков категорично отказа да отговори на въпрос дали му е отнета визата за САЩ.

"Преди месец и половина бях там, да не мислите, че съм ходил незаконно".

Това беше единственият му коментар по темата, направен, докато напускашe трибуната за пресконференции в Народното събрание.

А на нея той застана, за да съобщи, че се отказва от имунитета си като народен представител и още, за да хвърли малко сол в манджата срещу Цветан Цветанов и Вальо Танов.

Още по темата

Румен Петков намекна, че срещу Братя Галеви има разработка с име "Бизнесмените", но се застрахова, че информацията била вече публична. Депутатът каза, че изпраща сигнал до главния прокурор Борис Велчев, в който настоява да бъдат проверени твърденията на вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов за неговото участие в преразпределянето на наркопазара в България.

Петков дава насоки за проверката – да се види дали са използвани СРС-та на срещата с Братя Галеви, кой ги е заявил, унищожени ли са и ако да – кога и как?

Лицата, от които прокуратурата би трябвало да снеме обяснения били Цветан Цветанов, Ваньо Танов, Антоний Странджев и Жоро Стоицев (Странджев беше заместник на Ваньо Танов в ГДБОП, а Стоицев шеф на „Оперативно издирване”).

Румен Петков се зарече да не коментира повече въпроса до приключване на проверката на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase