Снимка: БГНЕС

"Няма как да не се гордеем и да не обявим на всички граждани това, което се случва днес. Софийският околовръстен път е най-важният околовръстен път на България. Работихме 8 месеца изключително много, за да можем днес да стартираме тази важна отсечка", коментира строителният министър Росен Плевнелиев.

"На южната дъга състезанието беше оспорвано. Спечелиха "Главболгарстрой" – подписахме договор за 37 млн. лева без ДДС. Това е сложно съоръжение има огромно количество тръби под пътя, оттам минават много газови връзки, ще има три пътни възела, мостове, естакади. Срокът е двугодишен, а до една година сме поели ангажимент да изградим Бистришко шосе", допълни той.

"Сигналът ми е към всички български компании и към компанията, която ще изпълнява южната дъга на околовръстния път, трябва да знаят, че срокове, графици и бюджет трябва да бъдат спазени", подчерта Плевнелиев пред БНР.

За "Тракия" министърът коментира: "Проблемът е в това, че искаме от първия ден на АМ "Тракия" да видим фокусирана експертна и бърза работа, защото сроковете, които са дадени не предполагат това, което се случи на АМ "Люлин".

За да не стане това трябва да се работи бързо. Работи се интензивно по трасето на ЛОТ 2 и ЛОТ 3. Даже по трасето на ЛОТ 3 гръцката компания е изключително напреднала.

По ЛОТ 4 работят 9 български компании. Казваме на строителите на ЛОТ 4: работете, държавата ще плаща навреме, държавата ще си изпълнява ангажиментите, искаме и вие да покажете спазване на срока", каза Плевнелиев.

На въпрос дали има план за дискредитиране на правителството, Росен Плевнелиев отговори:

"В България се води битка между старото и новото. Тези, които символизират статуквото могат да намерят, да преформулират и да покажат, че всички хора политици в България са едни и същи, тези хора губят българските граждани, защото на тях за пореден път ще им се покаже, че те нямат перспектива. Ние даваме всичко от себе си и работим денонощно", каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase