Общо 37 депутати са мълчали като риби и не са докоснали парламентарната трибуна през първата година от работата на 41-вото НС.

22-ма народни представители от ГЕРБ, 14 от ДПС и един от БСП  не са взели нито един път думата. В това число е и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който много рядко се появява на работа в парламента.

Управляващата партия ГЕРБ не е особено активна и в отправянето на въпроси и питания към кабинета на Бойко Борисов, сочи справка на парламента.

От началото на мандата герберите са отправили само 23 въпроса и 21 питания. По-пасивни от ГЕРБ са единствено народните представители на ДПС – с 19 въпроса и 9 питания.

За сравнение най-активни са били депутатите от ПГ на Коалиция за България – 340 въпроса и 39 питания, следвани от  „Синята коалиция”  – 251 въпроса и 20 питания.

Хората на Волен Сидеров са задали 143 въпроса и 24 питания, от ПГ на РЗС – 21 въпроса и 5 питания, а независимите народни представители – 37 въпроса и 27 питания.

Най-много са разпитвани в парламента министрите Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Те са се явявали над 85 пъти в парламента.

Премиерът Бойко Борисов пък е отговорил само на 31 въпроси и питания. Най-слаб е бил интересът към министъра на правосъдието Маргарита Попова. Към нея са отправени само 26 въпроса и питания.

Най-активни народни представители, задали голям брой въпроси и питания, са: Иван Николаев Иванов от ДСБ – 93; Ваньо Шарков – 62; Лъчезар Тошев – 53; Яне Янев – 52; Петър Корумбашев – 28; Калина Крумова – 27; Димитър Горов – 24; Антон Кутев – 22; Корнелия Нинова, Пенко Атанасов и Мая Манолова по 21; Иван Костов, Михаил Миков, Цвета Георгиева и Димитър Чукарски  по 20.

От началото на мандата си 41-вото народно събрание е приело 150 закона, 172 решения и 3 декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase