Снимка: БГНЕС

Лъчезар Иванов подава оставка като председател на ГЕРБ-София и като заместник-председател на Народното събрание.

Той обяви решението си в парламента, като преди това бе в стаята на председателя на НС Цецка Цачева.

Иванов обяви, че сдава постовете „като един от хората на партия ГЕРБ, заради това, че в ГЕРБ имаме нови принципи и възгледи за прозрачност в управлението".

След това обяви, че поведението му било “доблестното".

Още по темата

В неделя Нова телевизия излъчи репортаж за имотите на митничаря Сергей Бранков, а ден по-късно журналистката, работила по случая Диляна Гайтанджиева обяви, че Лъчезар Иванов е искал да спре материала.

По-рано днес шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов обяви, че зам.-председателят на парламента е ходатайствал за назначение на въпросния митничар на висок пост в митница Калотина.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев коментира пред журналисти, че оставката на Иванов нямала общо с този скандал.

По думите му Иванов и преди е искал да се оттегли от градската организация на ГЕРБ заради многото си ангажименти.

„Ние не го наказваме“, заяви Велчев и каза, че на всеки, независимо на какъв пост е, може да бъде търсена отговорност по всяко време.

Вицепремиерът и председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов пък каза пред БНР, че вероятно другата седмица изпълнителната комисия на ГЕРБ ще реши бъдещето на Лъчезар Иванов.

Цветанов определи поведението на зам.-шефа на парламента като „недопустимо“.

„Когато има подобни сигнали, има подобни материали, дори ние трябва да бъдем тези, които да подпомагаме журналистите или съответните институции, които имат компетентност да извършват проверки или да взимат съответното отношение.

Така че в тази посока изцяло не се подкрепя подобно поведение, което излиза в медиите сега”, заяви Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase