Снимка: БГНЕС

На финалната права преди гласуването за искане на импийчмънт на президента РЗС се отметнаха и обявиха, че няма да го подкрепят.

Хората на Яне Янев, от които зависи събирането на необходимите 162 гласа за приемане на решението, не дойдоха в парламента, въпреки че преди две седмици подписаха мотивите.

Още по темата

На извънредно заседание на политическия съвет на партията в сряда сутринта е решено, че РЗС "отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване за импийчмънт и да бъде причислявана към провалилите се в 8-месечното управление партии „ГЕРБ”, „Атака” и „Синята коалиция”.

Партията констатирала тази сутрин, че политическата ситуация в страната е радикално променена: икономическата криза прераснала в политическа, правителството, освен некомпетентно, вече било и доказано корумпирано, Бойко Борисов подменил мотивите на импийчмънта със скрит вот на доверие към правителството.

Затова РЗС отказва да даде доверие на правителството чрез гласуване на импийчмънт.

Нещо повече - хората на Яне Янев искат незабавна оставка на министър-председателя, който "вместо да гаси, създава пожари във всички сфери на управлението".

РЗС настоява за незабавно разпускане на парламента и свикването на Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция.

Решението на партията определя Бойко Борисов и Георги Първанов като "последните знакови фигури на криминално-олигархичния преход в България“. Яне Янев щял да им потърси отговорност щом получи доверието на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase