Георги Прегьов. Снимка: БГНЕС

Фирма на зам.-министър от ГЕРБ е надълбоко в аферата "Цанков камък", твърдят от БСП.

Според чевените фирмата “Арнаудов консулт” на заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов е тясно свързана с хидроенергийния проект.

Още по темата

Справка в Търговския регистър показва, че преди да заеме поста Георги Прегьов е имал дялове във фирма „Професионал консулт" ООД - Благоевград и е бил един от управителите на фирма „Консултантска инженерна група", която в консорциум с фирма „Арнаудов консулт" изпълнява строителния надзор на проекта „Цанков камък”.

От МРРБ пък твърдят, че зам.-министърът е излязъл от всички фирми, в които е имал участие.

От "Позитано" 20 обаче настояват, че именно Прегьов надзирава строежа на хидровъзела.

Според левите прехвърлянето на управленски теми към прокуратурата се е превърнало в единствения инструмент на управление на сегашното правителство.

Атаката от БСП идва ден, след като стана ясно, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е взел като консултант по Цанков камък 1,5 млн. лв.

От ДПС вече отрекоха парите за услугите на Доган да са плащани от държавата, Сокола взел милион и половина, но от частна фирма.

В петък премиерът обяви, че от 2004 г. стойността на хидроенергийния комплекс е скочила повече от 2 пъти - от около 200 млн. евро на 460 млн. евро, затова и ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase