Снимка: БГНЕС

"И на двете фигури не им прави чест да занимават със спора си обществото. Изобщо няма да се меся", отсече премиерът, който коментира казуса Първанов-Дянков.

На въпрос, че заради скандала, държавният глава иска оставката на финансист №1, Бойко Борисов заяви:

"Ако гледаме предаването на един друг шоумен, едно друго подобно предаване и участието на президента там, и аз имах повод да се сърдя, но не го правя. Нека се карат. Така го разбират, така го правят", категоричен бе той.

Борисов коментира, че само преди няколко дни МВФ, Световната банка и ЕК са дали отлична оценка на България във финансовата област.

"За мен е притеснително, когато не искат оставката от опозицията на някои министри. Щом толкова го атакуват, значи действително им е голям проблем", каза той пред Нова телевизия.

Още по темата
Според премиера и 15 успешни министри да има един кабинет, ако само един от тях е неуспешен цялото правителство отива надолу.

"В живота няма маловажни неща и когато говорим за сигурност, трябва да се види какво искат хората", категоричен бе той.

На въпрос дали е минало достатъчно време за изчистване името на България, премиерът заяви, че получава поздравления и от Европа, и от Америка и дори от Русия.

"Пускането на всички фондове от ЕС и подкрепата, която посланиците и лидерите на другите държави дават за България, е показателно", допълни Бойко Борисов.

Според министър-председателя, националният интерес е национален интерес до момента, в който се подадат документи за влизане в европейското семейство.

"Това семейство е от 27 страни", допълни той и даде пример с брака между мъжа и жената, където всеки трябва да се съобрази със семейния бюджет, със сметките за вода и ток, с нуждите на децата си.

"Част от националните интереси ние ги загърбваме, за да сме част от голямото европейско семейство. Ние трябва да се съобразяваме с поетите ангажименти", добави още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase