Снимка: БГНЕС

"Основната задача на БСП на предстоящите местни избори през 2011 година е да повиши социалния ангажимент към хората, както и да бъдат избрани най-голям брой кметове и общински съветници по места. Освен това ще се работи за изграждането на лява визия, ориентирана към хората, т.е. БСП ще следва политиката, която хората искат".

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на Национално съвещание с председателите на областните и общинските съвети на партията в Пловдив.

На двудневния форум червеното ръководство реши да подкрепи идеята на младежите от БСП за създаването на "бяла книга", в която да се описват най-належащите проблеми във всяка една община.

Още по темата

Станишев се обяви в подкрепа на изказването на президента Георги Първанов, че трябва да се отворят икономическите досиета на прехода.

"Става дума за досиета на Държавна сигурност, за това как се извършва българският преход, как се натрупаха гигантски богатства, как тези ресурси, които се оказаха в частни ръце при приватизацията на безценица, влияят на политиката и на политическите партии", посочи Станишев.

"Не споделям виждането и предложението на лидера на ДСБ Иван Костов да забравим миналото и да гледаме напред - ако не се изчистят нещата, няма как да стъпим на здрава почва", добави той.

На въпрос как ще определи случващото се в МВР в последните месеци, Станишев каза, че не е компетентен по въпросите на МВР, но винаги е давал рамо на МВР по време на своето управление.

"В последните месеци ми прави впечатление, че новините в страната са бюлетин на МВР", подчерта още лидерът на левицата.

Според него държавата се управлява чрез МВР от МВР, така че тази тематика засенчва всички други тематики в ежедневието на българите.

"Целенасочената политика на ГЕРБ в последните месеци е овладяване на всички структури на ГЕРБ на всички нива, като се назначават хора, които да служат на партията, а не на обществото. През мандата на БСП е работено максимално за създаване на условия за развитие на икономиката", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase