Снимка: БГНЕС

"Коректно е да се даде възможност на собствениците на заведения да избират дали там да се пуши, или не", коментира депутатът от парламентарната група на "Коалиция за България" Румен Петков.

Той обясни, че от година и половина е отказал цигарите и добави: "По принцип съм противник на такъв тип ограничения, защото непушачите имаме права, но пушачите – също.

"Коректно е да се даде тази възможност, защото търговецът ще може най-бързо да усети дали когато разрешава пушенето на територията на заведението си има клиентела, или не.

Има неща, които трябва да бъдат категорично забранявани и криминализирани, примерно проституцията, и ние трябва да направим такива промени, които да криминализират както предлагането на тази услуга, така и ползването й. Но мисля, че случаят с пушенето не е такъв”, каза Петков.

Още по темата

По думите му собствениците най-бързо ще разберат кое позволява да им се пълнят заведенията, т.е. да печелят, тъй като затова са ги направили.

"Аз, в интерес на истината, от търговия не разбирам. На мен ако ми дадат един кашон цигари да го продам, по-вероятно е да пропуша пак”, пошегува се депутатът.

"В стаята на ПГ на "Коалиция за България" не се пуши - пуши се в отделна малка стаичка", обясни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase