Бойко Борисов и британският му колега Гордън Браун. Снимка: БГНЕС

“Няколко пъти чух “Congratulations, Borisov” –  и за това, което сме направили в службите, и за дефицита от 3%, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар за работното си посещение в Лондон.

“Пряко ми беше казано, че една година преди изборите британските служби са заявили, че не искат да работят съвместно с българските, докато у нас не се въведе ред. Затова лично е бил предупреден и премиерът Станишев”, възмути се Борисов пред Нова телевизия.

По думите му в България има възможност да се направят няколко много мощни центъра на тайните служби, които да противодействат на организираната престъпност и наркотрафика не само в България, но и на Балканите.

Премиерът коментира и евентуалните бъдещи британски инвестиции в страната.

Още по темата

“По-интересно е за електромобилите, които ще се произвеждат в Стара Загора. Надявам се скоро те да тръгнат по пътищата на България и Европа“, изрази надеждата си министър-председателят.

Относно реакцията на сините спрямо ветото на президента върху Закона за отбраната Борисов обяви, че не е изненадан.

“Просто им стана навик напоследък да излизат и да ми коментират действията публично“.

“Не подкрепям президента, просто този закон, в тази му част, е минал, без да го прочета и да разбера за него. Моите хора са работили по него, така са преценили“, обясни разминаването министър-председателят.

По думите му с опита за скандал по президентското вето се “търси под вола теле”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase