Снимка: БГНЕС

Почти 60 млн. лв. е гушнал от обществени поръчки обръчът от фирми, с който се свързва бившата социална министърка Емилия Масларова, установи проучване на вестник "Монитор".

Колосалните суми започват да влизат първо в касата на дружеството "Лена", което до неотдавна ръководеше съпругът на соцдепутатката Антон Масларов.

По времето, когато социалистката оглавяваше социалното ведомство, фирмата прибира над 8,96 млн. лв. с ДДС от държавата, показа справка в архивите на Агенцията по обществените поръчки.

Сред апетитните сделки, повечето от които спечелени без дори да е направено предвиденото в закона обявление, са доставки на стотици тонове гориво на стойност над 1,3 млн. лв.

Те били предназначени за социален дом в Стара Загора, за община Мъглиж и за ТЕЦ "Марица-изток 2".

Ремонтите в централата отново отиват при съпруга на ексминистърката.

Той печели почти 4,7 милиона за преустройство на битова сграда към въглищното стопанство.

Любопитство буди сумата от 2,87 млн. лв., която е потънала за ремонта на столовата в почивната база на "Мини Марица-изток" в Раднево.

Няколко месеца след като през 2007 г. в парламента избухна скандал с фирмата на Масларов, той се оттегли от нея.

Още по темата

Половинката на депутатката направи това, когато в началото на 2008 година лъсна истината за възскъпия ремонт на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, който ужили хазната с 22,5 млн. лв.

Само преди месец излезе и друга далавера, след като стана ясно, че бившата соцминистърка е платила 19 млн. лв. за довършителни ремонти по Центъра за социално обслужване в Стара Загора.

Ревизиите във ведомството й показаха, че квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв.

Освен това Масларова поръчала информационни табели за сградата, които излезли на данъкоплатеца 35 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase