Снимка: mechka.com

 

Борбата в последните дни преди парламентарните избори стана безмилостна и жестока.

Престрелките между различните политически сили се водят на всички фронтове, включително и на виртуалния, а последната им жертва се оказа не кой да е, а самият ни министър-председател.

Блогът на премиера Сергей Станишев (stanishev.bg) беше хакнат късно снощи, а заглавната му страница бе променена на "официалната хакната страница".

Цялостното съдържание на страницата изчезна, подменено от следното гневно послание на хакерите: 

"Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!

Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви?

Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?... к'во ли питам... то е ясно!!!

Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните й богатства и да уронвате авторитета ни като нация... Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!

PS: Не сме "платени хакери" и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!!"

Часове по-късно www.stanishev.bg проработи отново и администраторите на сайта възстановиха съдържанието му.

Написаха и послание към хакерите:

През последните няколко дни броят на атаките към интернет сраницата на Сергей Станишев се увеличава показателно. Само за вчера са регистрирани повече от 350 атаки от платени хакери.

Явно някой е обезпокоен. Въпросът е: кой се страхува от www.stanishev.bg?

Очевидно има политици, които се страхуват от това да загубят предстоящите избори. Страхуват се, че хората ще разберат истината за опасността от приватизационната политика. Притеснени са, че хората ще разберат за техните планове да продадат нашите болници, университети и предприятия.

Страхуват се, че народът ще избере лидери, които му предлагат социална сигурност, повече работа, по-добри заплати и пенсии, а не голословна реторика. Страх ги е да участват в дебати пред българския народ, защото нямат истински решения за проблемите.

Е, има защо да се страхуват. Ние продължаваме. www.stanishev.bg си остава онлайн. Никой не може да скрие посланията ни към всички българи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase