Снимка: БГНЕС

"Ако намерите друга партия, която да защитава вашите интереси, освен ДПС, кажете ми и аз ще гласувам за нея".

С тези думи лидерът на ДПС и водач на листата за Благоевград Ахмед Доган се обърна към избирателите от село Кочан, събрали се в залата на местното читалище.

"Не ви моля, а ви призовавам да разберете сложността на ситуацията", заяви Доган.

"Призовавам ви за помощ и пълна мобилизация. Не искам да правя пазарлък, само ми върнете това, което съм ви дал през последните четири години под формата на доверие", добави той.

Според него дали Ахмед Башев ще спечели като мажоритарен кандидат, е въпрос на ценностна кауза.

"За голямо съжаление след 20 години от началото на демократичния процес има рецидив на определени мисли и действия", каза Доган.

"Нашата основна цел в Благоевград е да гарантираме влизането на Башев в Народното събрание", завърши Доган.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че Ахмед Башев и учителят, за който се твърди, че е преподавал радикален ислямизъм в село Рибново Мурат Бошнак, бяха задържани за кратко на 16 март тази година от агенти на Държавната агенция "Национална сигурност".

Срещу двамата бе образувана, но на по-късен етап прекратена прокурорска преписка за изповядване на религиозен фундаментализъм и подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.

В началото на март Dnes.bg ви съобщи за потресаващи случки в благоевградски селища, където живеят българомохамедани, принуждавани да ходят с облекло, което да не е светско.

Башев и преподавателят бяха обвинени още, че насърчавали ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase