Снимка: БГНЕС

"Оставката ми е на бюрото на премиера още от момента, в който станах министър", обяви Михаил Миков.

„Съжалявам за създалата се ситуация“, коментира министърът посещението си на празника на Васил Пенгезов в резиденция „Лозенец".

По думите му изборната обстановка обострила емоциите и някои политически сили, включително и медии, се поддали на изкушенията да вегетират върху скандала.

„Винаги съм смятал, че политическите спекулации и мародерствата на някои медии не трябва да са водещи при мотивацията за оставка, защото политиката е по-сериозно нещо”, каза Миков пред Дарик радио.

Министърът смята, че скандалът щял да остане потулен, но медийното объркване на министерското "Ауди" пред „Континентал плаза“ ескалирало до писанията във вестниците и интернет.

Скандалът обаче стана обществено достояние, след като полицаи и политици пируваха в деня на национален траур в ресторант край НДК, а десетки репортери снимаха надошлите гости.

На следващия ден медиите гръмнаха, че в деня на зверската катастрофа край Ямбол, при която загинаха 17 души, Миков пък е бил на 50-годишния юбилей на генерал Веселин Пенгезов, избран наскоро за шеф на Софийския апелативен съд.
 

Ден по-късно премиерът Сергей Станишев отказа да отговори дали ще поиска оставката на вътрешния министър.

Още по темата

На въпроса на журналистка дали ще направи това премиерът уклончиво отговори:

"Може ли да мина...? Не, мила...".

Единственият, който не успя до отърве кожата си, е заместникът на Миков – Румен Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase