"Трябва да се разберем за носенето на религиозните символи. Сега в текста не можем да напишем, че само забраняваме чалмите", каза пред bTV образователният министър.

Колкото до кръстовете и обвиненията към него Даниел Вълчев каза, че той е въвел като министър походите по светите места за България по времена християнските празници.

Според него религията трябва да се изучава като история на културата.

Вълчев е категоричен, че децата не могат да се разделят от първи клас – едно дете да отиде при един чичко да учат християнска религия, други при друг чичко да ги учи на исляма, еврейчетата при трети чичко.

„Тук преобладава православието, ние сме православна държава, но имаме съседи мюсюлмани и евреи и трябва да знаем техните празници. Трябва да се знае какво е джамия, какво се прави в синагогата. Това, което най-много ми тежи като министър през тези години, е, че по тези въпроси нищо не се прави и то дори и от публични личности“, отбеляза Вълчев.

По думите му правителството не се е справило с две области – правния ред и борбата с корупцията и инфраструктурните проекти.

“В България трябва да се строи – имаме много лоша инфраструктури, не само проблем са пътищата, има райони без водоснабдяване“, посочи той.

„За АМ "Тракия" говорим за концесия, за евро пари, но магистрала няма, а хората, които си плащат данъците, това не ги интересува, когато пътуват“, подчерта министърът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase