"Единствената гаранция, че БСП и ДПС няма да бъдат в следващото управление, е, ако хората изберат и гласуват за ДСБ и за коалицията, която ние надявам се да успеем да направим", заяви пред bTV лидерът на тъмносините Иван Костов.

„При ГЕРБ има всякакви заигравания“, така Костов коментира твърденията на Бойко Борисов в Чикаго, че двамата ще работят съвместно по време на изборите и ще управляват страната.

Принципно вярно е, че ние поддържаме контакт от средата на миналата година, че действаме заедно. Имахме общи акции, имахме общи срещи с профсъюзи, с лекари.

Разговори за коалиция, за явяване на избори в никакъв случай не са водени и просто те са невъзможни. Ние се явяваме отделно на избори и ще бъдем конкуренти на избори. Освен това не са водени и разговори за бъдещето“, заяви бившият министър-председател.

Иван Костов определи като невъзможна коалицията на ДСБ със СДС, ако сините заиграват с партията на Волен Сидеров "Атака".

Той не отрече, че се водят разговори за съвместно сътрудничество с БНД.

Костов оправда речта на Борисов в Чикаго и думите му за "човешкия материал в България" с "падане на задръжките".

И аз съм бил в същото положение пред публиката. Някак си контролът върху него отслабва, той се влива в хората, те му влияят много силно. Това е едно общуване, както между артиста и публиката, заяви Иван Костов.

Според него не е тайна, че политикът трябва да се държи и като актьор.

Вие чувате ли се сега какво ми казвате? Кой съм аз да забраня на който каквото и да било?, отговори Костов на въпрос защо не поговори с Бойко Борисов и му се скара за изявленията му, които вече предизвикват и международни скандали.

Костов определи като абсолютни клевети твърденията на депутата от БСП Кирил Добрев, че съществува бизнес връзка между него и Бойко Борисов.

"Това са клевети, които БСП и ДПС използват като алиби за страшните неща, които вършат, включително за прикриването на крупни престъпления", категоричен бе той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase