Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разкри пред сънародниците ни в Чикаго, че партията му готви коалиция с ДСБ на Иван Костов.

"Сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите...", отсече Борисов на срещата в православната църква "Свети Иван Рилски",

Според Борисов най-големият проблем на България е лошият човешки материал.

"Това е основата на населението в момента – 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ", обясни кметът.

Борисов разясни, че пенсионерите "гласуват с цялата си глупост".

И вие – милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз". Така описа електоралната ситуация Борисов.

Столичният градоначалник разказа, че наскоро социалистите се опитали да купят "един от най-сериозните ми сътрудници", без да го назовава поименно. Предложили му 20 милиона евро, но той се държал мъжки и отказал.

Борисов описа положението в страната като трагично, оплака се от БСП, ДПС, от продажния манталитет на българите, дори от прегрешилите в собствената му партия, съобщава вестник "Сега".

На въпрос за Симеон Сакскобургготски Борисов бе по-дипломатичен:

"Царя не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: "Аз не мога с тея да работя. Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков. Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана... Затова не го броя", каза кметът.

Борисов описа и своя план за превземане на Македония отвътре, който заимствал от гърците – да се изкупят предприятията й, да се подчини икономически и да й се влияе, покрай желанието й за членство в ЕС и НАТО.

"С икономически инструменти можем да постигнем всички цели там... Оттук нататък можеш да ги накараш да признаят и историята... И по-голям приятел и съсед от Македония няма да имаме. Просто те самите ще ни обичат", разясни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase