Напусналите ПГ на ДСБ народни представители обосноваха решението си с аргумента, че са против принципа "Плащай и влачи" в проекта за коалиционно споразумение на десницата, както и че ДСБ е станало "стока, която се предлага на пазарището на политиката".

„Аз съм учредител и съм дала много от себе си за създаването на ДСБ като партия против статуквото, а сега тя се превърна в част от него и върши най-грозните неща“, каза пред журналисти в парламента Антонела Понева.

"Прегръдката, която тече от една година с ГЕРБ и с Бойко Борисов, също е много грозна, защото сме се обявявали категорично против този политик, използвали сме какви ли не епитети, за да определим и него, и партията му, а сега изведнъж се оказва, че компанията, която сключва споразумение "Cash&carry", ще се намести в управлението заедно с ГЕРБ", каза още тя.

Според Понева решението е обмисляно дълго и е взето трудно.

„До решението се стигна, след като медиите представиха документ, с който аз също съм запознат, в който ДСБ прекрачи граница, която не е прекрачвала никоя политическа партия, каза Нено Димов.

"Предлага се операция "Чисти ръце", а да участват се канят най-корумпираните според нас хора; предлага се схема "Плащай, за да влачиш" и с това да се бориш с корупцията, което досега беше удържано от политическата класа и удря в демократичните устои на държавата", каза още той.

Според Константин Димитров от ДСБ напускането на групата от тримата депутати е очаквано и не се предвижда други да ги последват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase