В парламента е подаден анонимен сигнал за недекларирано имотно състояние на сътрудника на ДАНС Алексей Петров.

Шефът на комисията по корупцията в НС Бойко Великов потвърди, че сигналът е подаден преди седмица от Петър Петров и е раздаден на всички народни представители.

По думите му комисията се е самосезирала и са разпоредени проверки по сигнала.

"За нас е по-добре да има резултат от проверките, които реално да коментираме тогава, когато комисията е преценила примерно да ги даде на прокуратурата", каза Великов и отказа да коментира случая.

Въпросният мъж, подал сигнала, не посочил адрес и месторабота, затова и писмото му се счита за анонимно, посочи Елеонора Николова, член на комисията "Антимафия".

Парламентарната комисия за борба с корупцията вече е поискала от Националната агенция по приходите информация за имотното състояние и доходите на Алексей Петров.

Очаква се тя да бъде изпратена до две седмици в комисията.

Според подадения сигнал става дума за недекларирана сериозна сума.

Елеонора Николова каза, че от него не ставало ясно кога Алексей Петров е бил под прикритие и кога е имал доходен бизнес, за да натрупа подобно състояние. По думите й информацията била предимно публична, но е събирана "много педантично".

Именно заради осветляването на Алексей Петров като сътрудник на ДАНС беше образувано делото срещу бившия вътрешен министър Румен Петков
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase