„Има едно дело - „Лиани“, което разкрива черната каса на Движението за права и свободи (ДПС) и Демократи за силна България (ДСБ) се опита да привлече вниманието на Парламента и на ДАНС по това дело“.

Това каза лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов, помолен от БГНЕС да прогнозира как ще се отрази на управляващата коалиция смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС.

Костов добави: “Това дело беше прикрито. В него са разкрити хората, обслужвали черната каса на Движението, с точни адреси и т.н.

Така че отстраняването на Иван Драшков от поста зам.-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), който прикри това дело, доведе до много сериозни притеснения на ДПС. За мен това е възможно да е и следствие от отслабването на чадъра, който покрива ДПС в ДАНС“.

Лидерът на ДСБ направи своята прогноза, като изтъкна: "Да не забравяме, че 6 месеца преди изборите на Станишев не може да му се иска вот на недоверие и той може буквално да съсипе ДПС и Ахмед Доган, разполагайки с тези данни.

Станишев може да го направи, но аз не съм сигурен, че ще го направи. Би могъл и оттам идват притесненията на ДПС, които не могат да разчитат, че ще бъдат прикрити“, каза още Иван Костов.

На въпроса дали случилот се снощи в столичния квартал „Бояна“ не е част от прогнозата на Костов, че „управляващите ще се държат като мафия и ще си пуснат кръв“, синият лидер отговори: "И световни издания като „Интернешънъл Хералд Трибюн“ вече писаха, че в България мафията има държава. И няма какво повече да се каже.

Мафията управлява държавата – ченгета, които са се превърнали в престъпници и са се влели в тая мафия. Тя сигурно има сложен състав, не може да се каже, че всички са ченгета. Но страшно ме притеснява тая присъда, която беше прочетена на България от световните медии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase