До Великден трябва да са готови промените в правителството, предстоят разговори в коалицията. Това каза премиерът Сергей Станишев в началото на срещата си със социалистите от столичната организация на БСП.

Според Станишев промените не трябва да се извършват на квотен принцип, а на принципа какво може да се свърши и то по най-добрия начин, като трябва да бъдат обхванати не само министри, но и заместник-министри и областни управители.

Лидерът на БСП заяви, че няма намерение нито той, нито БСП да стават заложници на пазарлъци при разговорите за смяна на министри и зам.-министри.

Той акцентира върху поведението на НДСВ при гласуването на вота на недоверие, като подчерта, че във всеки труден момент за министрите на НДСВ и за жълтата партия социалистите са заставали редом с коалиционните си партньори.

Не бягахме в храстите, изтъкна Станишев и отбеляза, че не поведението на НДСВ е причина за оставката на Румен Петков.

Премиерът припомни, че Петков още преди две седмици е заявил своята политическа отговорност, която се състои най-вече в това, че се е предоверил на “професионалистите” в МВР и е станал заложник на техни игри, дребни отношения и благодарение на това не е осъществена реформата в МВР.

Станишев изтъкна пред членовете на градската организация на БСП в София, че медийната среда в България е изключително благоприятна за скандали и медиите са готови да приемат всеки един скандал.

Станишев отбеляза, че би приел всякакъв вот на недоверие, ако той е искрен и почтен.

Според него опозицията не е била искрена и почтена и при това искане на вот, а е имала чисто политически цели, които ще продължат да се преследват. Това според премиера са генериране на напрежение и дискредитиране на страната пред международните й партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase