Бившият столичен кмет и лидер на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски обяви, че се оттегля от политиката.

Освобождавам всички постове в ССД, оставам редови член на партията и винаги ще гласувам за дясното, заяви Софиянски в ефира на bTV.

Ще довърша работата, която имам в Народното събрание, ще се ангажирам с чисто експертна дейност, заяви бившият столичен кмет.

Като една от основните си цели Стефан Софиянски определи довършването и минаването през парламента на подготвения закон за София.

Ще имам повече време за приятелите. Човек не е роден и не трябва да живее с мисълта, че трябва да бъде в политиката, допълни той. Важно е да дойдат нови хора, смятам, че дясното има перспектива, особено на фона на това, което става в България, каза Софиянски.

Оттеглям се щастливо от политиката, тя ми даде проблеми, но много повече бяха успехите, призна той.

Според него решението за политическата ситуация в страната са предсрочните парламентарни избори. Те обаче трябва да се проведат след местните избори, защото вотът става силно политически, а „трябва да оставим гражданите да изберат в местното самоуправление професионалисти“, заяви Софиянски.

Ако десните вземат 4 от 6-те големи областни центрове на страната, ще имат и възможността за много по-широка основа да покажат алтернатива на управлението и напролет да се върви към предсрочни избори, коментира още той.

По думите му, нормално е десните да застанат зад кандидатурата на Бойко Борисов на местните избори през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase