Ръководството на ДСБ подава оставка до насроченото извънредно отчетно събрание, което ще се проведе на 15 септември. Това съобщи лидерът на ДСБ Иван Костов.

След поредицата от изборни неуспехи ние сме длъжни да направим това и да открием широк дебат за нови лица, които да продължат политиката на партията. Ние не се отказваме от нашия проект и стоим зад него, ще помагаме и активно ще работим и за местните избори, но нека хората да решат кой да застане начело, допълни Иван Костов.

Не бихме могли това да го направим след 20 или 30 дни, заяви зам.-председателят на ДСБ и ръководител на изборния щаб Веселин Методиев. Трябва сериозен анализ и коментар на това какво се случи, допълни Методиев.

Той отчита като основна причина за неуспеха на изборите това, че те се провеждаха в изключително корупционна среда, “в която ДСБ не можеше да участва”. Не могат да се купуват гласове за евроизбори, за 50, 100 или 250 лева, категоричен бе той.

Има и друга причина – начина на говорене, някои от слабостите в нашите местни структури, но това не е основната причина. ГЕРБ и Атака говорят неща, които ние сме казали, но по друг начин и хората ги припознават по-добре, коментира Методиев.

Пред Dnes.bg водачът на листата за евродепутати Константин Димитров коментира, че поема лична отговорност за провала на партията на евроизборите. Той каза също, че застава зад ръководството на ДСБ и оттук настне привържениците и симпатизантите на партията ще решат кой да застане начело и каква линия да води партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase