Мисля, че изборите чукат на вратата. Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на ДПС Ремзи Осман по повод приемането на текста за отседналост при гласуването на евродепутати, който лиши от право на вот изселниците в Турция, предаде БГНЕС.

Когато в тройната коалиция коментират, че нищо не се е случило, а касае правата на хиляди български граждани, човек започва да си задава въпроса дали има смисъл от тази коалиция, обясни той.

Срещу България за първи път ще има десетки дела и то малко след влизането ни в ЕС, добави Осман и каза, че ще бъдат сезирани всички международни организации. 

В събота премиерът Станишев обяви, че отговорността трябва да бъде споделена и да се прави обща политика, за да има стабилна коалиция и доверие.

Той подчерта, че БСП няма да носи до безкрайност отговорността за всичко в коалицията.

Ден по-рано той каза, че БСП не се страхува от предсрочни избори и допълни, че според него по време на дебатите на Закона за евродепутат в парламента се е наблюдавало ново мнозинство - ОДС, ДСБ, Атака, НДСВ и БНС.

Премиерът допълни, че очевидно от НДСВ преразглеждат своята политика към коалицията или поне от партията дават такива знаци.

От своя страна от ДПС коментираха, че и те никога не се страхуват - нито от редовни, нито от предсрочни избори.

От НДСВ пък заявиха, че тази година ще има два пъти избори, така че дали ще са два или три пъти, било технически въпрос.

Самият Сакскобургготски каза, че НСДВ няма да преосмисли коалиционната си политика и според него нещата в тройната коалиция са нормални. 

Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пък призова днес премиера Сергей Станишев "да пусне изборите", предаде БГНЕС.

Станишев да не плаши гаргите, а да пуска изборите и да прояви за първи път характер, каза Борисов пред бТВ.

--------

Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase