Общ преглед

Стотици българи с много цветя, знамена и специално израбетени за случая транспаранти, посрещнаха възторжено националните състезателки по художествена гимнастика, техните треньори и ръководители при завръщането им от Олимпийските игри в Рио.

Още по темата

Повече от половин час преди бронзовите ни гимнастички да се появят в салона на пристигащи, дечица от няколко юношески школи скандираха: "Българи, юнаци!", "Сърце, душа - за България!" и "Златни сте!".

Появата на момичетата ансамбъла и Невяна Владинова предизвика истинска еуфория, ВИП залата на летището буквално изригна, а роднини, познати, фенове и дори случайни пристигащи искаха да поздравят първи, да се докоснат и да се снимат със представителите се отлично на Игрите в Рио състезателки.

Емоцията достигна своя връх, когато цялото множество запя акапелно химна, а в залата високо се вееха десетина големи национални трикольора.

6 обръча пък бяха превърнати в български знамена, върху един от уредите, с които златните момичета печелеха медали от големи първенства бяха пришити трибагреници, а върху всяко знаме стоеше името на петте грации от ансамбъла: Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, както и това на индивидуалната ни състезателка Невяна Владинова, която остана 7-ма в многобоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар