Общ преглед

Звезда, талант, победител, наричан от феновете си „Императора“. Човек, без който националният отбор по волейбол със сигурност не е същият. Човек на принципите и делата, но и човек, който за мнозина трябваше да бъде до съотборниците си по време на Олимпийските игри в Лондон преди 2 години.

Това е той – Матей Казийски - най-добрият съвременен български волейболист, който днес навършва 30 години.

В кариерата си досега той има редица индивидуални награди, сред които е изборът му за волейболист №1 на Европа за 2006 и 2008 година. Обявен за „Мъж на годината“ през 2010 година. На клубно ниво Казийски е шампион на Русия с Динамо Москва, шампион на Италия с Тренто, Световен клубен шампион, победител във волейболната Шампионска лига.

За националния отбор той играе от 2005 до 2012 година, като е носител на бронзов медал от Световното първенство през 2006 година в Япония и Световната Купа следващата година, също в Страната на изгряващото слънце. Има бронзов медал и от Европейското първенство по волейбол в Турция през 2009 година.

На върха на своята кариера Матей Казийски няма само отличие от олимпийски игри. Нещо, което определено както той, така и българският национален отбор по волейбол, заслужават. И Олимпийските игри в Рио де Жанейро след 2 години вероятно ще бъдат последният му шанс, ако реши да облече отново националната фланелка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар