Снимка: БГНЕС

Директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров сподели, че е получил голяма подкрепа от персонала на болницата и отново ще се кандидатира за директор. “Дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", каза пред БНТ директорът на болницата.

Д-р Димитров уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират. Това е конкурс”, допълни още лекарят.

По думите му ситуацията в “Пирогов” в момента е спокойна, а болницата се развива по правилния начин. “Излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти", каза шефът на "Пирогов".

Димитров споделя, че не е усещал политически натиск, тъй като не членува в нито една партия или организация. “Като мислене съм десен човек. Аз не го крия. Ако бях политическо лице бих заподозрял политически натиск". Но е категоричен, че е получил политическа подкрепа и то без да я търси. Това определено е лакаскало егото и самочувствието му. Според Димитров тази подкрепа е получена, защото е оценено развитието на болницата и в каква пососка върви.

Шефът на "Пирогов" беше категоричен и за това, че е политически неутрален. "Няма да ме видите в нито една листа. Няма да ме видите на нито един митинг. Няма да ме чуете да прокламирам "гласувайте за този или за онзи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase