Снимка: БГНЕС, архив

Управляващите имаха девет месеца, в които беше ясно кога ще бъде датата, на която ще се подаде оставката; девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и "спояваха" вътре сглобката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно бъдещо управление.

Всякакви прояви на демонстрации на мускули, на внезапни изблици на опозиционност не се посрещат с одобрение от хората, коментира Румен Радев.

Още по темата

„Много хора вече спряха да се интересуват, защото безкрайни спорове, безкрайни препирни... Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се с консултациите от понеделник да имаме повече яснота“, допълни президентът. 

Относно възникналото напрежение между чужденци в столицата Радев коментира: "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантският натиск е овладян".

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където участва в церемония по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - световноизвестен израелски писател, историк и общественик. Събитието беше по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и толерантност на българския народ и държавни институции по времето на Втората световна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase