Общ преглед
Граждани, сред които представители на Фондация “Даная”, се събраха на протест пред сградата на Министерския съвет. Исканията на протестиращите са за отстраняването на директора на УМБАЛСМ „Пирогов“ до приключване на всички проверки в болницата свързани с починалата Даная, за нарушения в управлението и медицинските дейности, както и незабавни реформи в детското здравеопазване.

Протестиращите ще изискат становище от Централната комисия по професионална етика на Българския лекарски съюз (БЛС) за предприетите действия относно недопустимите и рушащи авторитета на цялата лекарска гилдия действия и изказвания по време на медицинския съвет на УМБАЛСМ „Пирогов“ на 1 февруари тази година.

Жители на градовете Варна, Пловдив, Русе и Хага (Нидерландия) протестират по същото време.

В началото на тази седмица новоучредена гражданска инициатива „Даная за живот“ организира петиция с шест искания за незабавни реформи в детското здравеопазване.

Преди два дни от Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая "Даная". Прокуратурата разследва периода от 28 април до 9 май миналата година, когато е настъпила смъртта на момичето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар