Снимка БГНЕС

"Знакови червени кметове, които издигнахме, са получили подкрепа от ГЕРБ", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след пленума на партията.

"Май сме единствената партия, която вече има пълна готовност за предизборната кампания. Одобрихме екипите от общински съветници и кандидатите за кметове", каза още тя.

"Искам да споделя нещо ново, което забелязваме в последния един месец. Денонощно сме в разговори с нашите кандидати за кметове, знаете колко трудно се подготвя една кампания. В последните 4-5 дена забелязвам, че ГЕРБ изявяват желание да подкрепят знакови червени кметове", каза тя.

"Разчитаме това като поредния ход на Борисов да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки. Искам да му кажа, че и този път това няма да стане", категорична бе Нинова.

"Ние в последните 7 години се борим с модела Борисов и сме доказали, че не се поддаваме", каза тя.

"Днес националният съвет взе решение, обявявам официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП", заяви тя.

"Заявихме позицията си и в НС. Българското правителство предаде българския национален интерес. Питаме се как така Полша и Румъния в този случай се наложиха и защитиха своята икономика и своето земеделие. Само българското правителство предаде националния интерес", коментира соцлидерката.

"Искам да коментирам внушенията, че защитаваме едрите земеделци, които карат скъпи коли.Винаги сме имали ясна позиция, субсидията, която се дава трябва да се преразпредели и да отиде в по-голямата си част към плодове, зеленчуци, мляко, месо. Защитаваме българският национален интерес. Близо 70 хил. малки производители. Смятам, че тези протести са справедливи", каза тя по повод протестите на зърнопроизводителите, които се очакват понеделник и вторник заради падналата забрана за внос на украинско зърно.

Днес червеният пленум се събра в централата на БСП на "Позитано" 20, за да утвърди окончателно кандидатурите за кметове и листи за общински съветници за местните избори през октомври, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase