кадър: Нова тв

Обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче не е в добро психично състояние. Има загуба на идентичността след безумното престъпление. Това коментира пред Нова тв адвокатът на семейството на пострадалата Димитър Киров.

Още по темата
„На този етап съм разговарял само с родителите на момичето. Тази седмица ще се видя и с нея. Говорихме доста, състоянието е ясно. Видяхме и психиатрична оценка. Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние е сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време”, обясни адвокатът.

"Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари", е споделила майката на нарязаното момиче.

С пострадалото момиче работят психолози. Според майката психологическите и емоционалните щети са много големи. Тя допуска, че случилото се с дъщеря ѝ би могло да бъде и опит за убийство, предаде БНР.

Дали е лека, или тежка телесната повреда, в крайна сметка ще се реши в голяма степен от експертизата, поясни от своя страна адвокат Димитър Киров.

„За съжаление, е доста забавена процедурата. Каква е причината, мога само да гадая. Нека да гледаме нещата общо. Освен телесна повреда имаме и заплаха за убийство. Раните са близо до жизнено важни артерии, тоест имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство” каза още адвокатът. Той бе категоричен, че извършителят трябва да получи тежко наказание.

Георги Николаев, който е нарязал 18-годишното момиче, й е изпратил закани за убийство два дни преди инцидента. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase