Снимка БГНЕС

Кадровата политика в МВР беше сбъркана в служебните правителства. Това каза пред Нова нюз бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Според него, недобрата дипломация е може би друга причина за нарастващия мигрантски натиск, който е около 16 000 души. Освен това наказанията за каналджийство са малки, очевидно те не възпират никого. Трябват също по-добро оборудване и повече гранични полицаи.

Още по темата
"Недостиг на кадри има не само по границите, но и в армията. Това е свързано не само със заплащане, но и командировки. 10% трябва да се увеличават средствата в МВР годишно. Европейската политика също е важна - колко пари ни се дават за опазване на границата. Трябват регулярни срещи на Тристранен съвет между България, Турция и Гърция", коментира той.

Според него касетъчните бомби представляват голяма заплаха след употреба.

"Те не се взривяват веднага, до 40% може да се взривят след това. Дете може да я намери, действа като ръчна граната. 120 държави са част от международен пакт срещу употребата им и за унищожаване на запасите от тях, България се присъедини през 2015 г. САЩ е поставила условие Украйна да използва такива бомби само на своя територия и за деокупация", заяви Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase