Снимка: МВР

В платформата на Helpbook.info получихме доста притеснителен сигнал за лавина от кражби от домове в столичния квартал "Дружба".

Ето какво разказва нашият потребител: "Зачестиха набезите на крадци по всички етажи в столичния квартал Дружба1 и Дружба 2. Движат се двама или понякога трима млади мъже в късните часове на нощта около 3.00 - 4.00 часа. Има обрани както първи и втори етажи, така и високите етажи. Явно ползват въжета и други способи. Многократно са викани полицаи от 8-мо РПУ, които идват констатират и нищо не правят. Препоръчват единствено да си слагаме решетки по прозорци и балкони. Дори отпечатъци не взимат. При мен се случи, че крадците си бяха оставили щангата с която са разбили. Полицаят си я взе с голи ръце, сложи я в куфарчето и си тръгна. Докога ще живеем в такава държава, в която населението е последна дупка на кавала? Моля да се вземат мерки и виновните да бъдат заловени и наказани, както трябва да се случва в една правова държава. В противен случай защо ни е полиция?", пита потребителят.

Друг наш потребител се оплаква от непрестанния тормоз от силна музика, която продължава четвърто денонощие в квартал Факултета. Това безобразие изтезава живущите в цели три квартала и няма индикации, че ще престане скоро. Авторът на сигнала е убеден, че това е недопустимо за европейска столица, с което няма как да не се съгласим.

Сигнализираха ни и за изключителна наглост, която се извършва в район „Сердика“ ежедневно. Автомобил с инвалиден стикер паркира на определеното за целта място, но според автора на сигнала водачът е изключително нагла дама, видимо в перфектно здраве, като стикерът вероятно е на роднина. “Трябва да се намери да се пресече тази практика, защото е изключително нечестно към хората, които реално имат нужда от подобно място."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase