Снимка БГНЕС

Луксозният апартамент в болница Лозенец (бивша Правителствена болница), всъщност не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф на лечебното заведение професор Любомир Спасов. Това става ясно от негово изявление пред "24 часа".

Преди ден се разбра, че в болницата има таен и скъпо обзаведен апартамент с площ около 500 квадратни метра, който разполага с джакузи, сауна и собствен асансьор.

"Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, на който аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят", казва професорът пред вестника.

Той подчертава, че когато има конкурс, трябва да има феърплей.

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", обяснява още проф. Спасов.

По думите му помещението е правено през 2008 г. и за него не са харчени средства от бюджета на болницата или на факултета.

"Това е опит за оклеветяване и набеждаване", категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. "Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси. Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния", казва още Спасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase