Снимка: БГНЕС

От туристическия бранш и Сдружението на заведенията се обявиха срещу кандидатурата на Зарица Динкова за министър на туризма.

В отворено писмо, адресирано до Николай Денков, Мария Габриел и лидерите на партиите в парламента, които излъчиха правителство, настояват за среща и разговор за "намиране на правилните решения".

"Не вярваме, че е полезно толкова важен отрасъл от българската икономика да се управлява от хора, на които нямаме доверие и които са със съмнителна експертиза. Категорични сме, че госпожа Зарица Динкова не е човекът, който може да ръководи бранша ни! Не поставяме под съмнение цялостната й компетентност, но виждаме, че тя няма такава в сектора ни.

В тези трудни времена е необходимо да се предприемат спешни мерки и няма време, който и да било да се учи наш гръб. Надяваме се, че ще се преразгледа обявеното предложение за министър на туризма. В противен случай, ние заявяваме категорично, че няма да влизаме в отношения с министерството и ще защитим интересите си с всякакви разрешено от закона средства", пише в тяхната позиция.

В писмото се посочва, че срещу номинацията на Динкова са се обявили Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България.

"Искрено вярваме, че в тежката криза, в която се намира България, е изключително важно държава и бизнес да работят заедно и заедно да намират правилните решения", пишат още от браншовите организации.

Членове на КБТБ са Българско конгресно бюро - БКБ“, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска туристическа камара, Национален борд по туризъм.

Членове на АТИБ са Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Асоциация на Екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Сдружение на туроператори и туристически агенции "Обединение Бъдеще за Туризма" (ОБТ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase