Снимка БГНЕС

Братя Галеви дарили над 30 000 лева на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в Дупница, докато Интерпол ги издирва с червена бюлетина. Това твърди пред „Телеграф“ отец Георги Паликарски. Парите са носени на части в църквата от различни хора, банкнотите били в плик.

Основната сума е получена преди около 4 години, като с нея са закупени 6 полилея за храма, обясни отец Паликарски.

„Ако всички даряваха като Галеви, църквите щяха да светят като коледна елха. Направили са дарения за 17 животоспасяващи операции само на деца. Само за едната са дали 250 000 лева. Купиха и модерен апарат за онкоболницата в София“, допълва  още наместникът на Дупнишката духовна околия.

Още по темата

В неделя отец Георги Паликарски трябваше да извърши опелото на починалия Ангел Христов. Погребението беше отложено заради образуваните две досъдебни производства, които трябва да установят причините за смъртта на Христов и обстоятелствата при връщането му в България. Стана ясно също, че отецът през цялото време получавал sms-и по празниците от тях.

Все още витаят мистерии около смъртта на Ангел Христов - единия от Братя Галеви, включително насилствена ли е тя и дали починалият наистина е той. Много догадки имаше и около това къде е починал, както и около бързането на близките му да го погребат тихомълком.

Вчера стана ясно, че аутопсията на тялото на Ангел Христов показва, че той е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, вследствие на което е получил инфаркт.

Междувременно БНР съобщи, че братя Галеви са плащали по 300 лева наем за имота в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов. Резиденцията е изградена върху близо 10 декара и се води на офшорна фирма. От общината в Сапарева баня казаха, че ползвателите не дължат никакви суми за данъци и такси.

Че на името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение, в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв. След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване, в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase