Снимка: БГНЕС

Министерският съвет обсъжда нови мерки, свързани с високите цени на горивата у нас. Министърът на икономиката Никола Стоянов предложи пакет в подкрепа на хората.

Сред тях са 40% по-евтини карти за градския транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите за учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години.

Министърът отчете сериозен спад в цените на горивата в сравнение с лятото. По думите му сега плащаме 15% по-малко за дизел и над 20 на сто по-малко за бензин.

Министерският съвет и Централната избирателна комисия ще обсъдят и провеждането на изборите на 2 април.

Новата формула за изчисляване на проценти ТЕЛК, заложена в проект на наредба на здравното министерство, влиза за разглеждане на днешното правителствено заседание.

Най-високият процент на най-тежкото увреждане плюс 20 процента от сбора на процентите на останалите увреждания – така ще изглежда новата формула за изчисляване на намалена работоспособност, ако правителството приеме предложението, подготвено преди повече от два месеца.

Според проекта пожизнено ТЕЛК решение ще се дава при още 29 заболявания, като епилепсия, множествена склероза, аутистични състояния.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase