Снимка: БГНЕС

За втори пореден ден граждани се събраха на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в столицата, където Георги Семерджиев уби при тежка катастрофа две млади момичета, предаде репортер на БГНЕС.

Движението в района е спряно. Хората разговарят помежду си, много от тях са с велосипеди и с малки деца. Те настояват за справедливо наказание за всеки нарушител на закона и бързи и адекватни действия от страна на органите на реда. Протестът е под надслов "Срещу рецидивистите и корупцията на пътя".

"Искаме да живеем в град, който е за хората, а не за колите. Трябва да се помисли за инфраструктурата. Имаме улици, които са с мантинели за магистрали и не могат да бъдат пресечени, освен през подлез. Искаме реални мерки за справяне с такива гамени. Виждаме, че отнемането на шофьорска книжка не е достатъчно", посочиха протестиращите.  

По-рано премиерът в оставка обяви война на рецидивистите, употребяващи наркотични вещества и сядащи зад волана на автомобила. Вътрешният министър Бойко Рашков добави, че специализираната полицейска акция започва още днес и няма краен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase