Снимка: Helpbook

Зачестиха сигналите, които постъпват в платформата на Helpbook.info за неизвършено пръскане против инсекти, а там, където това е осъществено, е без особен успех поради проливните дъждове през този месец. Ето какво пише наш потребител:

"Посещаваме често детската площадка в квартал "Изгрев" на бул. "Самоков" 80, междублоковото пространство, и до днес в рамките на 2 седмици, открих 5 кърлежа върху кожата на децата си. Знам, че е пръскано за паразити и други, но след толкова дъждове не е останало нищо от препаратите. Тревата е висока и неокосена, което също затруднява обитаването на площадките. Самата площадка се отличава с голяма популация на комари, кърлежи и други насекоми. Репелентите не винаги помагат и смятам, че пренасянето на зарази при тази ситуация е огромна и крие рискове и опасности за живота на децата. Затова, МОЛЯ, община Изгрев да предприеме действие отново по обезпаразитяването на района, както и окосяването на тревните площи“.

Подобен е проблемът и в район „Люлин“. Масово не е извършено косене и обезпаразитяване на тревни площи и детски площадки, поради което те не са достъпни за игра на децата. На места тревата стига близо метър и гъмжи от кърлежи и според автора на сигнала е абсолютно недопустимо да се коси едва два пъти годишно, при положение, че се плащат не малко данъци.

Същото положение се наблюдава и по пътищата. Сигнализираха ни за обрасли участъци около пътното платно, което свързва квартал „Полатен“ с Тетевен. Мантинелата почти изцяло не се вижда от избуялата трева, което е предпоставка за инциденти. Нашият потребител моли също така да бъде поставена маркировка на шосето, тъй като до този момент такава липсва.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте д аподадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase