Снимка: Bulgaria ON AIR

"Няма как с протест да се запази една власт. Една власт може да се запази с умно управление. Това, което се случи днес, е вследствие на неумното управление на Кирил Петков. Те имаха повече 6 месеца, а откакто са на власт, не направиха нищо, няма никаква реформа и внесени законопроекти в парламента. Има едни заклинания и уреждане на свои хора, бизнеси и кръгове", изтъкна журналистът Валерия Велева в "Денят ON AIR".

Тя добави, че поантата на премиера не може да бъде "не ни е страх от избори", а трябва да го е страх дали правилно управлява държавата. По думите ѝ управлението иска знания, опит, мъдрост и съгласие, а това не е успял да постигне Кирил Петков и екипът му.

"2021 година беше годината на голямата лъжа за България. Ето го резултата. Посятото 2021 година, го жънем сега. Трябва да има политическа мисъл, а политическа мисъл няма. Не става политика с маркетинг и реклама", каза журналистът Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Той попита защо толкова време няма приет План за възстановяване, а според него това е така, за да се допишат точки вътре. Журналистът заяви, че във високите слоеве на европейската политика се договарят на наш гръб, а Кирил Петков участва в тази уговорка.

Велева добави, че ще се стигне до момент, в който ще бъде внесено решение в парламента за сваляне на ветото над РСМ. Журналистът настоя, че премиерът не може да излиза да насъсква една част от обществото срещу другата.

Велева обърна внимание, че Петков е влязъл в политиката, прегазвайки Конституцията, а това му го е позволил президентът Радев. Тя добави, че управлението в момента е сбъркано като философия и не познава политическите правила.

Двамата журналисти се обединиха около позицията, че трябва да се върне хартиената бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase