Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че е крайно време да спрат експериментите в енергетиката.

Според него изграждането на нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и построяването на АЕЦ "Белене" е повече от изгодна сделка, която управляващите отказват да сключат поради "външнополитическото внушение от Запада".

"Днешният либерален консенсус срещу проекта е изключително тревожен. 35 години АЕЦ "Белене" е горещ картоф. Отдавна можеше да носи пари на българската икономика... Трябва ли да затъваме в тези хронични грешки", пита реторично съпредседателят на ВМРО в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

За положителен пример Веселинов посочи унгарския премиер Виктор Орбан, под чието ръководство Унгария създаде механизми за "справедлива компенсация" на всички потребители и производители.

"Редно е да има повече смирение в този управленски отбор. Ние така и не разбрахме това отбор ли е или няколко играчи сами за себе си. По-скоро е второто, но има някакъв неясен център на власт: влакът носи държавата ни в посока, но не е ясно кой е машинистът и кой го кара", илюстрира политикът в студиото.

Съпредседателят на ВМРО коментира и жеста на съпартиеца си и евродепутат Ангел Джамбазки, който в края на миналата седмица бе обвинен, че е направил нацистки жест.

Подробности вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase