"Ще видим кабинет, но с цената на тежки преговори, за да се набележат не само целите, но и средствата за тяхното изпълнение. И да се направи разписание във времето кога да бъдат постигнати. Това е много важно, за да може да има ритъм в работата на следващото правителство. Преговорите ще са тежки, защото все още има партийни съображения, които са далеч от съображението на гражданството", каза журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той разчита на чутото от "Продължаваме промяната", които печелят парламентарните избори.

"Както и това, което казаха останалите партии, които са потенциални участници в коалицията. Надежда има, но тя е по-слаба, отколкото ни се иска, защото се напатихме с предишните два избора. Струва ми се, че е добре да бъдем по-предпазливи. Избирателите искат да се състави правителство, но имат едно наум", допълни Агов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали Слави Трифонов ще има ключова роля в бъдещия кабинет, той отговори: "Ако преговорите се водят с предварително поставени условия, които по никакъв начин не минават т.нар. "червени линии", тогава това не са преговори, а срещи. Очаквам да има повече сговорчивост. ИТН се напатиха в предишния парламент от своето политическо своеволие. Гледах два пъти изказването на Слави Трифонов. Той не може да разчита на базата си, защото видяхме срива в резултата. Той може да разчита на студиото и сценаристите си."

Вижте още във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase