Снимка: БГНЕС

Собствениците на заведения настояват за по-нисък ДДС и върху доставките на храна по домовете.

Половината са загубили между 40 и 50% от оборота си заради Covid-кризата.

65 на сто от собствениците настояват намалението на ДДС от 20 на 9 процента да остане постоянна мярка, предаде БНР.

Ресторантьорите искат още доставките също да бъдат обложени с по-ниската ставка.

"Тази храна, която се поръчва за вкъщи или за офиса, се приготвя от абсолютно същия персонал и не виждаме причина и никаква логика в това тя да бъде изключена от диференцираната ставка", казва Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Като месечен разход за предпазни средства ресторантьорите посочват от 200 до 2000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase