Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки многократните настоявания на БСП, премиерът Бойко Борисов няма да дойде в парламента и да обясни как правителството ще изведе страната от кризата.

Той пътува из страната, обясни шефката на НС Цвета Караянчева на социалиста Георги Свиленски.

Вместо Борисов, социално-икономическите мерки пред депутатите представят трима министри - на социалната политика на здравеопазването и на икономиката.

Още по темата
Предложението за това дойде от групата на ГЕРБ.

Шефката на депутатите от управляващата партия Даниела Даритоква съобщи, че само за 4 дни 300 семейства вече са подали документи за помощта от 250 лв. за осмокласниците. Тя призна, че безпрецедентна криза от разпространението коронавируса предизвика сериозен процент заболеваемост сред населението и срив в икономикиките по света.

"Кризата от коронавриуса не е свързана с настоящето управление, ние винаги сме твърдели, че сме реагирали адекватно и преодоляхме на първо място здравния натиск в първите месеци, което даде възможност здравната системата да се подготви. Освен здравните мерки, последователно правителството реализираше различни социално - икономически мерки, с тях бяха запазени и възстановени много работни места и сектори", отчете тя.

"Грижата на правителството е последователна и това, че вотът на недоверие бе преодолян, означава че има силна парламента подкрепа за довършване на мандата", коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase