Снимка: БГНЕС
Учителка в детска градина, която е била уволнена след повдигнати обвинения, че е биела децата с пръчка, е върната на работа след спечелено дело в съда, съобщи Нова тв. Притеснените родители са възмутени от решението. Случаят е от град Камено.
 
Миналата година родители са подали оплакване, че децата им са били бити от възпитателката, а тя е била уволнена дисциплинарно. Учителката обаче завела дело срещу общината и детската градина и го спечелила, въпреки показанията на психолозите, че е осъществяван тормоз върху децата.
 
Бистра Костадинова е родител на едно от тормозените деца. Тя разказва, че обвинената е нашамарила детето й, защото му се ходело до тоалетна. За случая жената разбира от другите деца. След дни дъщеря й разказва, че учителката е набила децата с пръчка, защото не са искали да спят. Други родители също споделят за случилото се.
 
"Тояжката е плашилото, което стои зад ъгъла. Безспорен факт е, че е ползвана рядко, но е ползвана. Самото психическо насилие не е малко, децата го помнят. Правих им атестиране доста време след историята. Поне половината съобщаваха, че са удряни и нагрубявани", разказа Кети Байчева – психологът, говорил и с децата, и с родители, и с преподавателката.
 
Директорката на детската градина решава да уволни учителката. Тя твърди, че е взела решението заради желанието си да опази здравето на децата.
 
"Имах шест сигнала срещу учителката. След проведена родителска среща, тя така и не се извини на родителите. Госпожа Раданова отричаше да е ползвала тоягата", разказа бившата директорка.
 
Ръководство сега обаче е длъжно да възстанови възпитателката на работа след решението на съда. А общината е осъдена да плати 8 000 лв. обезщетение на Мариана Раданова.
 
"Всичко това са долни лъжи, които са насочени към уронването на авторитета ми. От 2010 година работя в тази градина и никой не се е оплакал от мен. С тази коледарска гега потропах само по земята, за да предизвикам шум и да ги укротя. Всички обвинения бяха доказани като неоснователни", заяви тя.
 
Родителите са категорични, че ако възпитателката се върне на работа, ще отпишат децата си от детската градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase