Снимка: БГНЕС

Какви са причините за побоя над журналиста Слави Ангелов, коментира едно от знаковите имена на българската журналистика Анна Заркова.

Главният редактор на "168 часа" беше нападнат с метални тръби пред дома си на булевард "Дондуков“. Основната версия на разследващите е, че престъплението е свързано с работата на Ангелов. Как подобно нападение се отразява на работата на журналиста?

Още по темата

"Съчувствам на Слави от цялата си душа за болките, които търпи сега. Не споделям патоса, с който някои колеги коментират посегателствата срещу журналисти като насилие над свободата на словото и над най-смелите хора, които казват истината. Ние, журналистите, не сме съсловието, което най-много страда от саморазправи в България, а лекарите. След това следват учителите на нашите деца.", каза за "България сутрин" криминалният журналист от "Труд" Анна Заркова.

По думите й, журналистите не правят достатъчно, за да се прекрати тази масова безнаказаност, правосъдието да не е за бедни и богати, да се застави властта, да се освободи от некадърниците, да се обезсили мафията.

Според нея журналистите не правят достатъчно, за да се застави властта и да се обезсили мафията.

"Журналистите предизвикваме злобата на съдбата си, не толкова с това, което пишем и казваме, колкото с това, което премълчaваме. Надявам се, че престъплението ще бъде разкрито", добави тя.

Заркова сподели, че е била свидетел на около 20 такива случая, в които това не се случва.

"Тaкива нападения остават безнаказани, Като чуе за някой пострадал по служба репортер, доктор, българинът най-често си казва: "Пада му се на тоя", "Малко му е", "Добре, че не съм аз", коментира още Заркова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase