Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че от британския парламент зависи дали споразумението за Брекзит ще бъде одобрено.

Още по темата
"Първо сделката трябва да мине събота през парламента в Лондон, иначе това сме го играли много пъти", посочи Борисов преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

"Божа работа, никой не може да каже", каза още той и допълни, че се възхищава на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Според премиера би било историческа грешка, ако не започнат преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС.

"Имаме толкова претенции към тях, но не бихме си позволили да ги спрем да започнат преговори. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави", добави министър-председателят.

По думите му после няма защо да се сърдим, че имало джихадисти, различно влияние - на Турция, Русия, Китай или някой друг. След като ние не искаме, животът никога не търпи вакуум, все някой ще се поинтересува от тях и това не е добре за България, коментира премиерът.

Най-гадното нещо е войната и Турция трябва да я прекрати незабавно, каза Борисов по повод операцията на Анкара в Северна Сирия.

За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и винаги сме казвали "ефенди, благодаря!". За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора, добави премиерът.

Попитан дали България ще вземе решение да спре износа на оръжие за Турция, Борисов заяви: "Ще го обмислим и ще ви кажа". По неговите думи износът на българско оръжие за Турция е за около три милиона долара. Можем и без тях, посочи премиерът.

По повод съобщението, че "Фолксваген" отлага решението си за нов завод, той отбеляза, че започналият общоевропейски натиск срещу тях започва да става контрапродуктивен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase